Okategoriserade

Drømmen om å dominere hesteryggen

Ridning er på vei inn igjen

Ridning er kanskje en av de mest særegne idrettene der ute, og det er ikke allverdens med mennesker som holder på med dette. På åpne gårder derimot, så er dette blant de aller mest populære aktivitetene for barna faktisk. Der noen barn simpelthen ikke tør, så ser de fleste barn ikke frem til noe mer enn å sitte på hesteryggen og ri et par meter. Det er en ufattelig gøy aktivitet som lar deg ha full kontroll over et eneste dyr. Det de aller færreste av barna skjønner er at det er en person som styrer hesten for deg. Denne rytteren har flere år med erfaring med å dominere hesteryggen, og dette gjenspeiles i deres evne til å styre dyret selv fra bakken. Det tar mange år med mestring, men når du først har tilegnet deg denne ferdigheten, så er det ingenting som kan slå denne følelsen!

Det rent praktiske ved ridning

Selv om ridning er ufattelig gøy, så ser de færreste mer til hestene og ridningen enn hos åpne gårder. Det handler rett og slett om at det både er vanskelig og dyrt å ha en hest i dag. Det du derimot kan gjøre er å kontakte en hesteeier, da gjerne på en gård, og spørre om delt eie eller lån av hesten. Dersom du har en liten jente i familien, så vil dette garantert være en spennende ide. Det er mye ansvar for å styre på med hest, men det kan være en god prosess for din lille pode. Enten det handler om å rengjøre og beholde helsa til hesten, eller simpelthen trene den opp, så er det mye ansvar på små skuldre, men med din veiledning så går det bra. Du har jo tross alt lært barna å ta vare på seg selv med kry allerede, så hvorfor ikke la de få litt ekstra ansvar med hest?

Hest er best

Hesteridning er nok aller mest populært hos jenter, så dersom du har ei lita jente hjemme, så er ridning absolutt noe du bør vurdere. Det at hest er best på maten er en utgått vits, og hest er igjen kjempekult blant jenter, selv i byen. Det er noe med det å ha et helt eget dyr en styrer til en viss grad. Verken katter eller hunder gir den mestringsfølelsen, og er naturligvis på langt nær like kult som det å eie et gårdsdyr. Dersom du ønsker å lære ditt barn om ansvar, så er også det å gi dem en hest å jobbe med et perfekt steg mot dette. Her blir det nok av ansvar, både innen helse og trening, og du vil se forbedringer i voksenheten i ditt barn!