Okategoriserade

Hvorfor begynne med hest?

Det å ri på hest kan være en virkelig interessant hobby, og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor det er slik. Mennesker har jo ridd på hester i veldig lang tid, og historien viser at vi har gjort det i mange tusen år. Hester er veldig strategiske dyr og kan brukes til alt fra transport til arbeid. I dag rir de fleste på hest for sportens skyld som en aktivitet. Hvorfor gjør de det? Dersom du noen gang har ridd på en hest før så kan du kanskje være enig i at det er veldig underholdende. Det er samarbeidet mellom deg og hesten som gjør opplevelsen veldig interaktiv. Det er rett og slett gøy, men for å lære teknikken riktig, slik at man kan virkelig få kontroll, så kreves det en del innsats.

Fordelen ved å begynne med dette er blant annet at det er veldig sunt. Det er en terapi i seg selv å ri rundt og være ute i naturen, men det er også fordeler for den fysiske helsen. Det er nemlig ikke bare avslappende å sitte på en hest, selv om det kan virke som den gjør mesteparten av arbeidet. Det bygger muskler, balanse og koordinasjon. På listen over fordeler finner man også noe som ikke er innlysende øyeblikkelig, nemlig utvikling av ens sosiale krets. Det finnes lite i verden som er mer givende enn å dele en lidenskap med andre likesinnede mennesker, og dersom man utvikler dette så kan man skaffe seg venner for

Dersom man begynner med dette kan man også utvikle en større tilknytning til dyr generelt. Det er jo veldig viktig å få god kontakt med hesten for at den skal adlyde deg så mye som mulig. Her utvikler man også en evne til å kommunisere med kroppen og få frem underliggende følelsesmessige intensjoner uten å bruke ord og symboler som vi mennesker er vant med.

Alt dette er allerede veldig gode grunner til å begynne med hest, men det finnes gjerne mange flere også som man kan utforske selv også. Når man skal begynne med dette så kan det være viktig å vite at det ikke nødvendigvis er billig, spesielt ikke dersom man for eksempel skal ha sin egen hest. Den trenger plass, mat, pleie og riktig utstyr. Dersom man trenger økonomisk støtte kan man besøke centum for å ta opp et forbrukslån. Selve opplevelsen er derimot veldig givende og anbefales av mange. Det kreves trening for å bli bedre på dette, men dersom man legger inn innsatsen så er det få som faktisk angrer på det. Til å begynne med kan man jo prøve seg frem ved å leie hest og instruktører for å se om det kan være noe man vil investere mer i. Lykke til!