Okategoriserade

Jenter som elsker hester

Mange jenter er helt gale etter hester, og vil gjerne ha hest. Aller helst skal alt også være dekorert med hestemotiv, enten det er klær, plakater på veggen eller bokbind på skolebøkene. Plastleker er kanskje favorittlekene, eller kanskje du har laget en kjepphest eller kjøpt plysjhester i fleng. Det blir liksom aldri nok for hestejentene.

Drømmeferien for hestejenter

For en hestejente, vil rideleir eller rideturer med guide være den perfekte ferien. Heldigvis finnes det mange slike tilbud i Norge. Det er selvsagt lurt å sende barna på rideskole først. Kanskje du må bli med selv også, dersom du ikke er en erfaren rytter. Når dere er klare, finnes det alt fra dagsturer til ukelange rideturer i norsk natur. Dere kan til og med dra landet rundt og bli med på rideturer på ulike steder.

Hester på tapetet

En hestejente vil nok også bli begeistret for hester eller enhjørninger på tapetet på rommet sitt. Kanskje hun til og med vil ha hester på veggen når dere skal legge nytt tapet på kjøkkenet eller i andre rom. Her kan det hende du må sette foten ned, i hvert fall dersom du ikke liker hester selv. Kjøkkenet skal som regel ha et litt mer klassisk tapet. Samtidig er det lett å bytte tapet, så dere kan jo inngå et kompromiss med hester på deler av veggen. Du kan i hvert fall henge opp en hesteplakat eller et hestebilde på kjøkkenet. Dersom du skal velge nytt tapet til kjøkken, stue, barnerom eller entre, er det i hvert fall nok å velge blant. Dermed burde dere finne noe som alle er fornøyd med.

Ta hobbyen videre

For mange hestejenter blir hester bare en hobby. Men du kan ta det videre gjennom å la datteren din hjelpe til med å stelle hester. Eller kanskje hun til og med vil begynne å konkurrere med hest. Det er viktig å oppmuntre barna til å drive med aktiviteter. Selvsagt koster det mye å ha hest, men hvis hobbyen virkelig blir seriøs, bør dere vurdere om dere skal skaffe en. Det er mulig å ha hest på fôr. Da bor hesten fortsatt på en rideskole, men dere betaler for å bruke hesten i visse perioder eller på et visst antall dager i uka. Disse dagene er det den som leier hesten som har ansvaret for stell og trening av hesten. På den måten kan unge ryttere lære mer om ansvaret som følger med å ha hest.

Det anbefales å ha hest på fôr før dere eventuelt kjøper egen hest. For det er selvsagt både tidkrevende og ansvarsfullt å ha hest. Bor dere i villa eller leilighet, er det umulig å ha hest. Da må dere i så fall flytte, og da bør hesteinteressen virkelig være stor, og ikke noe som går over etter et par år. Start med hest på tapetet i kjøkkenet eller på barnerommet, og se hvordan det hele utvikler seg. Kanskje har du en framtidig verdensmester i sprangridning i hjemmet, eller kanskje bare en vanlig hestejente som finner seg en annen hobby om noen år.