Okategoriserade

Kjøpe hest? Ta opp et lån uten sikkerhet

Ettersom du besøker dette nettstedet antar vi at du er hesteinteressert. Kanskje du til og med vurderer å kjøpe din egen hest? Dette er jo som du vet en stor investering og det er ikke alle som kan skaffe en slik sum på et øyeblikk. Hvis du ikke ønsker å vente til sparepengene rekker, finnes det en annen mulighet for deg – nemlig å ta opp et lån uten sikkerhet. I denne artikkelen forteller vi deg hva som kreves for å få et slikt lån og hvilke krav som stilles til lånetaker.

Hva gjør jeg for å få et lån uten sikkerhet?

Selve søknadsprosessen for et et lån uten sikkerhet går raskt og smertefritt. Det er imidlertid noen standard krav som må imøtekommes. Disse kravene varierer en del mellom låneselskapene på nettet. Det er likevel noen krav som går igjen hos de fleste. Før vi gjennomgår disse kan vi raskt oppsummere hvordan søknadsprosessen fungerer.

1. Sammenlign lånetilbudene på låneselskapenes egne nettsider.

Bruk lånekalkulatoren hos hvert enkelt låneselskap for å se hva lånet kommer til å koste deg totalt og hvor mye du må betale i månedlige avdrag.

2. Når du har funnet det beste tilbudet for deg og din privatøkonomi, fyller du ut lånesøknaden (denne samt all informasjon du trenger finnes på hver enkelt låneselskaps hjemmeside). Deretter signerer du med din BankID som du har fått utstedt fra banken din.

3. Deretter vil du raskt få et svar på om låneselskapet hr innvilget eller avslått søknaden din.

4. Hvis søknaden er innvilget, vil pengene overføres til din bankkonto. Ofte kan du få et lån uten sikkerhet – den samme dagen!

Krav til lånetaker for lån uten sikkerhet

Som innledningsvis nevnt stille de ulike låneselskapene noe ulike krav til innvilget lånesøknad. Felleskravene er imidlertid:

• Ha hatt fast bostedsadresse i Norge i minst tre år

• Ha fast inntekt på mellom 120 000 – 250 000 kroner pr. år. (varierer mellom utlånerne)

• Ikke ha betalingsanmerkninger eller aktiv innkassosak

• Være fylt 18 eller 20 år

• Ha en ryddig privatøkonomi

Lån uten sikkerhet Vs. Lån med sikkerhet

Et lån uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet i form av pant i dine eiendeler slik som for eksempel bolig, båt eller bil. Et ordinært lån med sikkerhet fra banken din innebærer at du må vise til sikkerhet for at banken din får en garanti for at lånet blir tilbakebetalt.

Et lån uten sikkerhet er noe dyrere, dvs. Har høyere effektiv rente, ettersom låneselskapet ikke har noen som helst garanti for at du overholder låneavtalen. Fordelen med et lån uten sikkerhet er at behandlingstiden for lånesøknaden er betydelig kortere enn den er med et banklån. Det er da heller ingen som bryr seg om hva pengene brukes til.