Okategoriserade

Mange typer av hesteløp

Det å ri på hester var sett på som en ganske elegant aktivitet før i tiden, og det å konkurrere ble sett på som en kongelig idrett. Kanskje mest av alt fordi kongen av England pleide å være på ulike løp som tilskuer, noe som naturligvis økte statusen til sporten i seg selv. Det var på den tiden hvor kongen hadde autoritet på en helt annen måte enn hva dronningen har i dag. I dag er det for det meste en seremoniell rolle, mens på 1700- og 1800-tallet så var kongen langt viktigere og bestemte hva som skulle skje.

Det finnes også mange typer av hesteløp, og vi skal ikke gå inn på alle her, fordi det ville rett og slett tatt for lang tid. Det finnes dressur, det finnes trav og det finnes altså så mange ulike typer av konkurranser hvor hester bruker. Det vi skal se på er noe som kalles for galoppridning, eller flat racing på engelsk. Det er den typen av hestesport som får aller mest oppmerksomhet til vanlig, og den de fleste tenker på når de snakker om hestesport. Banene som det konkurreres i er flate og de har ingen hindringer. Det er en oval bane, og det konkurreres rett og slett i hvilken hest som er den raskeste, og hvilken jockey er den beste. Distansene det konkurreres i kan være alt fra 402 meter til hele 4828 meter. På sistnevnte så er det jo ikke full galopp, men det er veldig høye hastigheter, hvor hesten virkelig viser frem sine utrolige evner. I disse typene er det fullblods hester som har vunnet som oftest, selv om man kan bruke andre raser.

Hestesport er noe som er ganske populært blant barn, og da for det aller meste blant jenter, selv om det er menn som er jockeyer. Noe som jo er et ganske interessant fenomen i seg selv. Man kan heller ikke ha på seg det man vil når man skal ri en hest for konkurranse. Du kan ikke gi en levisbukse til ditt barn og forvente at de skal ha det veldig gøy, for å si det sånn. I Norge så er trav det aller mest populære, men det er ikke tilfellet rundt om i verden, og det har nok mye med kultur å gjøre.

Spesielt i land som England og USA, da galoppridning har vært en veldig populær sport, også for de som vedder, i veldig lang tid. Det er vanskelig å rokke ved noe slikt. På samme måte er det jo her i Norge, da trav har en spesiell status, som det er vanskelig for annen type av hestesport å gjøre noe med. Hva liker du aller mest med hest?