Hestesport

Sko og ridestøvler

 

Unge rullestolbrukere er like motebevisste som sine jevnaldrende. Det gjelder også når det kommer til skomote, for sko er mer enn noe man går i. Sko beskytter føttene mot støt og slag, og mot vær og vind. Sko sier også noe om personligheten og humøret til den som bruker skoene. Skoene er også med på å skape et helhetsinntrykk uansett hvordan man kler seg.

Sko med strikksnøring

Hvis skoene skal være lette å få på og av, kan man kjøpe sko med strikksnøring. Da ser det fortsatt ut som skoene har skolisser, men disse lissene er elastiske. Du kan også kjøpe elastiske lisser i butikken og bytte ut lissene på sko som har vanlig snøring. Akkurat nå er elastiske lisser dessuten veldig moderne, så her kan man kombinere mote med det praktiske.

Ta vare på ridestøvlene dine

Også med funksjonshemming skal man som profesjonell rytter kle seg etter reglene, og fine, blanke ridestøvler hører selvsagt med. Ridestøvler er kostbare i innkjøp, derfor gjelder det å ta godt vare på dem. Puss dem gjerne etter hver gang. Bruk en myk klut som er fuktet med varmt vann for å få vekk skitt på oversiden av støvelen. Undersiden av sålen kan skylles under vasken, med lunkent vann. La læret tørke, og puss det med pussemiddel. Vær nøye med å pusse hver eneste centimeter av støvlene. La dem tørke i 40-60 minutter, og gjenta smøringen dersom det trengs.

Velg riktig ridestøvel

Disabled father rollerblading with son

Ridestøvler finnes både i høye og lave modeller. Kunstlær er rimelig når man er nybegynner, og tåler mer fuktighet enn ekte lær. Til daglige rideturer, er det en smakssak om man vil ha høye eller lave støvler. I konkurranser kan grenen avgjøre valg av ridestøvler. Ridestøvler skal uansett bare brukes når man rir. De skal ikke brukes når man jobber i stallen. Da vil ridestøvlene raskt bli ødelagt. Så sørg for at du har andre sko til bruk i stallen, det gjelder også om du sitter i rullestol. Det er lett å få hestemøkk og urin på ridestøvlene når du er i stallen, og da ødelegges de unødig raskt.