Hestesport

Start en rytterforening

Young girl having fun horseback riding on mountain trail.

Det kan være gøy å starte en egen rytterforening. Da er det dere selv som bestemmer hva som skal foregå. Legg opp masse treningstimer og planlegg oppvisninger når dere har blitt gode. Tenåringene kommer til å elske aktivitetene i rytterforeningen, men det kan være lurt at noen voksne er med på planleggingen og driften.
Sats på variasjon
Som rytter er det mange aktiviteter du kan drive med. For å trekke flest mulig medlemmer til rytterforeningen, gjelder det å tilby både dressur, sprangridning og kanskje feltritt. Har dere noen flinke ryttere i foreningen, kan de tilby ridetimer til nybegynnere. Har dere god råd, kan dere også ansette en ridelærer på deltid.
Ikke bare utgifter
I starten vil det være en del utgifter, men målet må være at rytterforeningen skal tjene penger, både på ridetimer og på oppvisninger. Ikke gjør ting for avansert i starten. Invester heller mer penger når driften går med overskudd. Til de første oppvisningene trenger dere bare en bane og noen dyktige ryttere. Dere trenger ikke å bruke penger på tribuner rundt banen. Man kommer langt med noen hagemøbler. Sett ut noen bord med stoler eller benker rundt. Der kan tilskuerne også nyte kaffe, brus og vafler. Salg av enkel mat kan gi dere litt ekstra penger i kassa.
Gode naboforhold
Sørg for å bygge staller og baner på et sted der ingen naboer protesterer. Gode naboforhold er viktige også når rytterne skal ri rundt i området. Snakk med naboene i forveien, og avklar hvor det er lov til å ri. Ikke alle liker ryttere på private veier, for eksempel. Ved å snakke sammen i forveien, og få til en avtale med naboene, unngår dere krangel og protester senere.
Vær tilgjengelig for alle
En god rytterforening legger opp til aktiviteter for alle, fra de unge til bevegelseshemmede og godt voksne. Kanskje bør dere også ha noen små ponnier til de minste barna, og inviter til åpne dager for å trekke folk og vise dem hva dere har å tilby. Jo bredere tilbud dere har, desto lettere blir det å skaffe medlemmer og rideelever.