Okategoriserade

Trening gjør deg til en bedre rytter

Mange tror at man ikke trenger å trene når man rir. At det er hesten, som gjør alt arbeidet. Men de tar feil. Det finns til og med folk, som mener at å ri ikke er en idrett. Igjen tar de feil. Det er nettopp viktig at du som rytter har balansen og styrken i orden. Det er ikke stillesittende arbeide å være en god rytter. Det krever også arbeid med hesten både på bakken og fra hestens rygg. Du som er rytter, har sikkert merket ømhet i muskler, som du ikke visste eksisterte engang.

Det er faktisk anbefalt at man trener 3 ganger i uken utover ridetreningen. God blodsirkulasjon, styrke og kondisjon er essensielt for å ri sikkert og for å bli en god rytter.

 

Styrke og balanse
Hvis du eier hest eller rir mye både som fritidsaktivitet og går på mange stevner, vet du sikkert, hvor viktig posisjonen du sitter i er. Det er viktig med en fast rett rygg og at man ofte blir støl i både bakdel og lår. Dette kan du heldigvis slippe for, om du begynner å trene litt. Dette styrker kroppen din og forbereder den på tiden på sadelen slik at du slipper for så mange smerter etter at du har ridd.

Det finns mange muligheter for trening, og det krever ikke så mye. Du kan for eksempel kjøpe deg litt treningsutstyr, som du kan trene med litt hver dag hjemme på rommet eller i stuen – du kan kjøpe her.

Alt avhengig av, hvordan du har lyst til å trene finner du litt av hvert på denne siden.

 

Ideer til trening
Du kan for eksempel trene med en balanseball. Alene det å sitte på den styrker balansen og magemusklene dine. Du kan også investere i en god treningsmatte, der du kan gjøre forskjellige øvelser, som du velger etter dine behov.  Du kan trene smidigheten, som også er viktig når du rir. Du kan også prøve de populære kettlebells, som både styrker dine muskler, korsryggen og bakdelen. Den er også god til å styrke koordineringsevnen.

Blir du ofte sår i noen muskelgrupper, kan du prøve en foam rulle, som ruller smertene vekk. Den er spesielt god til korsryggen og skinnebeinet.

Eller hva med en medisinball, som du kan sitte med mellom beina bens du for eksempel sitter på en stol. På denne måten kan du styrke innersiden av lårene.

Øvelser kan kombineres med andre idrettsaktiviteter, som svømming eller jogging. Start i ditt eget tempo og lytt til kroppen din. Jobb deg sakte oppover og merk etter når du er klar for det. Du vil gradvis merke en forandring i kroppen og når du rir. Du vil føle deg mer sikker og det vil gi deg en bedre opplevelse – for både deg og hesten.