Hestesport

Ut på lang ridetur

Kids on Horses Brother and Sister Horseback RidingHar man en hest i stallen, er det viktig å gi den nok fysisk aktivitet. Joda, for mange hester holder det med en rask ridetur hver dag eller trening et par ganger i uken. Men hesten kan så mye mer! Den kan ri i mange timer uten å bli sliten, den kan klatre opp bakker og spurte ned langs åser. Hesten er et sterkt, fantastisk dyr som gjerne vil sette ut på eventyr.

Eventyr på hesteryggen

Så hvorfor ikke planlegge et slikt eventyr? En oppdagelsesreise uten like! En lang ridetur med overnatting i skogen, telt, bål og hele pakka? Har du unger, er dette en tur de sent vil glemme. Noe så morsomt skal du se lenge etter. Utforsk villmarken på hesteryggen, og forstå hvordan ting gikk til i gamle dager da hesten fortsatt var det foretrukne transportmiddelet. Det er ikke så vanskelig som du tror, og du trenger ikke stort mer enn et par ryggsekker.

Stigende interesse for ridning som ferieopplevelse

Fjellrideturer blir stadig mer populært her i Norge, og folk bruker gjerne opp til en uke på fjellet sammen med sine trofaste venner på fire ben. Man kan enten leie hest med guide, eller være med på en gruppetur. Har man to hester, er det dog like så greit å sette ut på egen hånd. Mamma på én hest, pappa på en annen, og ungene foran i salen. Stopper man opp med jevne mellomrom og bruker tiden til å se seg omkring, vil en slik Horseback Riding in the Countrysideridetur være veldig god for å skape tilhørighet i familien, for å komme nærmere hverandre. Man kan kjøpe en god del nyttige ting på Lekmer.no, blant annet kule telt, varme klær og leker som ungene kan bruke på turen – husk at det er viktig for dem å ha det gøy. Slik dyrker du kjærligheten i dem for våre omgivelser, for naturen og for hverandre.

Et eventyr til gjentakelse

Lange rideturer i Norge er overraskende spennende, og selv om det er en utfordring å komme seg igjennom flere dager på hesteryggen blir det neppe den siste turen du tar. De aller fleste får såpass positive opplevelser fra sin første lange ridetur at man gjerne gjentar eventyret så fort som mulig. Med det riktige tilbehøret, noen kule leker og et par trofaste hester vil man få seg en fantastisk opplevelse.