Okategoriserade

Ekte hestekrefter – ekte energi

Det fins en standard for styrke og fremdrifts-kapasitet som måles i hestekrefter. For de som ikke visste det så er den utviklet på bakgrunn av hestens styrke. Men som mange ikke vet, så er det hvor mye hesten kunne løfte en meter oppover som er basisen for utregningen.

En bilmotor drives blant annet av stempler som presses opp og ned ved hjelp av antenning, og dette kan man videre regne ut. Det var ikke uvanlig at biler før i tiden hadde 2 hestekrefter, slik som den legendariske 2CV til Citröen. Uttalelsen av 2CV på fransk blir chevaux, og for dem som ikke vet det, så betyr ordet hester på norsk. Vel der har du en liten leksjon i fossilt drevne biler og språk.

La hesten være hest og bil være bil

Men i dag får bilen din energi rett fra en Ladeboks i veggen. Det er lurt å installere en slik fordi den både har overspenningsvern og gjør at ikke sikringene går. En ladeboks fra Easee er tilkoblet HomeKit systemet som gjør det enkelt å overvåke og styre strøm-påfylling. I disse dager med økte strømpriser kan det være smart å tenke på. Har du hest, så er det greit å vite at hesten får sine krefter gjennom riktig fôr og daglig aktivitet. Bilen din får det fra ladeboksen.

Dagens bil har bedre krefter

Elbilen er første steg i en retning vi skulle ta for 30-40 år siden. Ja de første bilene var faktisk basert på motorer tilpasset hydrogen og elektrisitet. Men da man så at man kunne tjene seg søkk rik på olje, fikk fokuset en annen retning. Vel, nok om det, vi anbefaler en ladeboks fra Easee som du kan kombinere med Tibber, en strømleverandør som får aller mest skryt i disse dager. 20% besparelse er det ikke mange som kan skilte med.

Strømlinjeformet bil og hest

Bil og hest fungerer best når de har det de trenger. La deg rive med av hestens elegante galopp eller flyt lydløst bortover landeveiene vel vitende om at under panseret sitter elektriske hestekrefter mer potente enn noen annen bil!